Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ruimtelijk ontwerp

Voor het ruimtelijke tentoonstellingsontwerp van Op zoek naar het pluriversum werkt architect Sean Leonard vanuit de notie van de Caribische yard. Een binnenplaats als een semipublieke privéruimte waar dagelijkse activiteiten als koken, spelen, werken en repeteren (voor het carnaval!) in een beperkte ruimte moeten worden gecombineerd. Onderhandelen is onvermijdelijk. Hoe een pluriversele yard eruitziet? Kom kijken.

Grafisch ontwerp

Het weer is een manier bij uitstek om een ‘hier’ aan een ‘nu’ te verbinden. Vaak beginnen Wong en Krier hun podcastgesprekken met een weerbericht. Grafisch ontwerper Miquel Hervás Gomez vertaalde weersomstandigheden naar typografische formaties. Deze abstracte en toch aaibare composities vormen de basis van het grafische handschrift van de tentoonstelling.

De tentoonstelling is samengesteld als een inspirerende kennismaking met thema’s, locaties, denkers en ontwerpers uit een project van Krier en Wong dat al langer loopt. Op zoek naar het pluriversum biedt met intensief veldonderzoek, een levendig Instagramkanaal, een serie podcasts, een aantal doe-het-zelf-oefeningen en een lijst leessuggesties verdere verdieping bij wat er in de tentoonstelling te zien is. Krier en Wong willen zo verschillende plaatsen in de wereld, verschillende soorten van kennis en verschillende manieren van samenleven met elkaar verbinden.

Kom binnen, de deur is open.

datum
23/04/2022
tot
07/08/2022
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Volwassenen: € 14,-
Kinderen en jongeren tot 18 jaar: gratis
Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut: gratis
Student: € 7,-
CJP: € 7,-
Groepen (v/a 15 personen): € 12,-
Museumkaart, ICOM/ICAM, VriendenLoterij VIP-KAART, Rotterdampas, Rembrandtkaart: gratis
Rotterdam Welcome Card: € 10,50

VriendenLoterij VIP-KAART-houders kunnen tot en met 6 maart drie introducés gratis meenemen.